Rizk og Lofoten

Det syder av liv i Lofoten. Over et praktfull landskap farer dronen høyt over øygruppen langt mot nord, i strålende solskinn og norsk fri natur. Og hvilken natur det er! Vi nordmenn vet nesten ikke hvor godt vi har det, og satser pengene våre på Rizk, i stedet for å leve livet i Lofoten. For ja, det syder av liv her.

Fra ytterst på en fjelltopp, til små, koselige fiskevær med trivelige vertshus og overnattingssteder, til trange sund med stupbratte fjellsider som ender i is og snø. Fra ytterst på den store Å og helt inn til Vågan, så utgjør Lofoten et geografisk underverk. Man skulle nesten tro det var for godt til å være sant.

Rizk tok turen selv han, for å finne ut av det som folk kalte paradis på jord. Langs Kong Olavs vei kan man dra fra knaus til knaus, fra fergeleiet til kjerner hvor folk trives og bor. For ja, de har alltid bodd her for hva naturen gir av grøde. I denne Nordlands trompet av øyer på rekke og rad har folk opp gjennom tidene livnært seg på skrei og annen næring. En av de viktigste næringene i dag er turismen.

Rizk og vennene hans vil at også du skal få oppleve dette eventyrlige området rett nord for Polarsirkelen. Enten man kommer med ferge fra Bodø eller via fastlandet og Rafsundet, så åpner det seg en verden som kalles et Norge i miniatyr. Men det er bare fordi vi er misunnelige. Lofoten syder av liv, av mennesker som elsker majestetisk natur, fritidsaktiviteter, samhold og spektakulær historie.

Legg ikke turen til utlandet i år, men vend nesen nordover til Lofoten, for den beste opplevelsen for hele familien. Her kan man padle, surfe, dykke, golfe, bade, sykle, fiske og ikke minst satse på Rizk, for at du skal få nyte midnattssolens vidunderlige magi.