Fra høye fjell til dype hav i Lofoten

Lofoten er en del av Norge der hav møter berg, der vinter møter vår og sommer møter høst. Denne øygruppen langt mot nord, ligger hovedsakelig i Nordland, men noen svinger innom Troms. Man kan sammenligne fjellene med Alpene, men enda mer spektakulært blir det når fjellet dypper ned i svart hav. De utrolige kontrastene kan man få mer utbytte av om man blir med på fjellekspedisjoner med lokale og fjellvante folk. Stasjonert på Kalle camp kan man ta med seg opptil 50 venner eller kolleger og oppleve vinterfjellets utrolige kulisser. Her kan man nyte sauna, deilig sjømat eller prøve klatrevegg, badmington, stående padling eller kajakk. Fjellene strekker seg 11-1200 meter over havet, og dupper noen steder mange hundre meter ned under havoverflaten. Er det fjellklatring man er uten etter, eller offpiste puddersnø-kjøring, så får man alt her.

Strender så idylliske man kan tenke seg

Strendene i Lofoten er tatt ut fra en annen verden, eller ihvertfall fra et helt annet sted. Her kan man finne hvite strender med noen enkle rorbuer og vertshus i nærheten. Om man elsker surfing i midnattsola, så er Lofoten øyrike du bare må oppleve. Treff den ultimate bølgen og surf av gårde på en bølge av lykkerus. Den remote stranda Horseid kan by på karrig natur, hvite strender og et helt trolig syn. Stranda Schibevaag ligger blant snødekte fjell, med mulighet for vannsport og surfing. Mens Kvalvika stranda er et klenodium av en øde strand med værharde forhold og som et fantastisk stoppested på en fottur for bading, camping og bålkos.

Dykking til dyptliggende skatter

Lofoten har tilrettelagt for å bruke av den fantastiske naturen den byr på. Det gjelder også under havoverflaten. Man kan velge mellom to forskjellige dykkerklubber, for safari under vann til korallrev og et mangfold av fisk, sjødyr, skapninger og kreaturer man kanskje ikke visste fantes. Her har man et eldorado for dykkerinteresøserte mennesker.